Sensei Dirk Beukenkamp

1e plaats Clubkampioenschappen 1987

1e plaats Clubkampioenschappen 1987

Biografie Sensei Dirk Beukenkamp

Sensei Dirk Beukenkamp is geboren 21 juni 1971 in Pretoria Zuid-Afrika.
In 1975 terug naar Nederlands met zijn ouders en neer gestreken in Raamsdonksveer.
Op 11 jarige leeftijd gaan trainen bij Sensei Harry van Wijngaarden. Deze had toen Kyokushin scholen in Rotterdam , Zevenbergen , Steenbergen en Raamsdonksveer.
Niet veel later is Raamsdonksveer overgedragen aan de toen net geslaagde 1e danners Tom en Jacco van der Pluijm en Peter en Toon Fens.
Er werd 2 dagen per week getraind in Raamsdonksveer en elke zaterdag kwamen alle 4 de scholen bij elkaar om gezamenlijk te trainen , eerst kickboksen en daarna karate. Een aantal jaren is de Sensei Harry van Wijngaarden gestopt en is de school in Raamsdonksveer overgenomen door de gebroeders van der Pluijm en Zevenbergen door de gebroeders Fens.

Sensei Jacco van der Pluijm tijdens 10 jarig bestaan Renshu

Sensei Jacco van der Pluijm tijdens 10 jarig bestaan Renshu

Sensei Tom van der Pluijm tijdens het 10 jarig bestaan van Renshu.

Sensei Tom van der Pluijm tijdens het 10 jarig bestaan van Renshu.

In 1986 mocht ik een keer meedoen als 16 jarige met de Nederlandse selectie. Bondstrainer was toen Nico Gordeau van het welbekende Kamakura!
Al snel werd ik in de selectie opgenomen. In eerste instanatie niet als gegadigde voor toernooien maar als “voer” voor de toenmalige wedstrijdvechters.
Een zware maar leerzame periode volgde van een aantal jaren.
Ondertussen was de NKA volledig uit elkaar gevallen en waren er 2 bonden. Binnen een paar jaar stond ik op internationale wedstijden en was ik bijna altijd vaste keuze voor het zwaar gewicht.
Uiteindelijk van 1986 tot 1999 in de Nederlandse selectie Kumite gezeten en heel veel mooie en leuke dingen mee mogen maken in binnen en buitenland.

 

1997 Wereldkampioenschappen in Moskou.

1997 Wereldkampioenschappen in Moskou.

Open Zuid Afrikaase kampioenschappen 1998waar ik een 4e plaats behaalde

Open Zuid Afrikaase kampioenschappen 1998waar ik een 4e plaats behaalde

Na vele toernooien en wedstrijden volgde het hoogte punt!  De selectie van het WK in 1997 in Moskou. Het was het 1e WK van de IFK van Hansi Steve Arniell.  Ozidmir was gekozen in het lichtgewicht , Iwan Lont in het midden en ikzelf stond in de zwaargewichtsklasse. De eerste dag kwam ik goed door. De finale dag stond ik tegen een Kazachstan , helaas werd ik door een officiële waarschuwing uitgeschakeld voor de kwarfinales. Een prachtige belevenis.

Een jaar later het volgende hoogte punt. Zuid Afrika, het land waar ik ben geboren. We zouden 2 weken gaan om gelijk een korte vakantie er achteraan te houden. Rusland , Engeland en Argentinië kwamen met hun gehele selectie en bijna alle Afrikaanse landen waren vertegenwoordigd.  In de halve finale werd ik uiteindelijk gestopt door een te sterke Rus. Door alle partijen kon ik de halve finale niet meer vol geven en moest ik de 3e plaats aan een Engelsman laten.

renshu

Eigen opgeleide zwarte banden van Renshu (foto 2014)

Na een mooie eigen karate historie werd het tijd om iets voor mezelf te starten.
Ik wilde echt mijn eigen dingen doen en koos daarom dat ik helemaal zelfstandig ging en niet eerst via mijn eigen leraren.
In april 2003 heb ik de stap gezet en ben ik een karateschool begonnen in sporthal De Arkendonk te Oosterhout.
Tijdens een open dag een week voor de opening zat de complete tribune vol met belangstellende. De eerste stap was toen gezet.

Ondertussen zijn er meerdere Dan graden opgeleid en hebben senior en junior leden vele prijzen weten te behalen in Nationale en Internationale wedstrijden.
Meerdere keren als lid van de bond uitgezonden naar een WK of EK maar ook als karateschool zelf al diverse internationale toernooien bezocht. Bulgarije , Hongarije , Griekenland , Duitsland enz.
Ik ben trots op deze club , op de leden en vooral op het Kader van Renshu!